Robusta heeft Domotex een warm hart toegedragen - Genemuiden Nieuws | Genemuiden Stroom

2021-11-22 14:16:00 By : Ms. Lin Zhang

“We vinden Hannover nog steeds erg belangrijk”, zegt Harry Timmerman van Robusta. Ondanks dat er over het algemeen minder bezoekers zijn, blijft het bedrijf trouw vertegenwoordigd met een stand. “Het merendeel van onze klanten komt hier nog steeds en we leggen ook veel nieuwe contacten.”

Robusta vertegenwoordigt een heel ander deel van de tapijtmarkt dan de andere Gaellemunigers op Domotex. “We hebben geweven tapijt. Wij zijn een van de weinige weverijen in Europa. Een van onze laatste innovaties is dat we geweven tapijt bedrukken met Just In Time printing. De klant stuurt ons een digitaal ontwerp of moodboard, waarna wij dit verwerken tot een mooi en uniek design tapijt. Dat is een interessante nieuwe wereld met eindeloze mogelijkheden voor de klant.”

Na de zomer start het bedrijf met de voorbereidingen voor de beurs. “We sturen allemaal uitnodigingen en maken onze klanten enthousiast over nieuwe introducties. Dan worden ze nieuwsgierig.” Met zijn nieuwste digitale innovatie benadert Robusta een heel nieuw type cliënteel. "Onze mogelijkheden zijn enorm en toch binnen redelijke volumes."

Dat maakt de beurs voor hen een interessante plek. “We durven nu al voorzichtig de conclusie te trekken dat we hier groei van mogen verwachten”, zegt Timmerman. “Ook onze bestaande klanten nemen extra posities in.”

Het bedrijf wordt door veel klanten vertrouwd. “We zitten al een paar jaar op dezelfde plek. De basis van onze stand is altijd hetzelfde, maar we zien er elk jaar anders uit. Je moet innovatief en creatief zijn om klanten te interesseren. Dat is onder andere met ons digitaal bedrukte tapijt zeker gelukt.”

Hij heeft goede hoop dat de markt zijn weg weer omhoog zal vinden. “We hebben Domotex een warm hart toegedragen. We zijn zeer tevreden over de eerste dag. Van de dalende bezoekersaantallen merken we eigenlijk niets.”